Het lesprogramma THINK op school raakt verschillende personen binnen en buiten de school. De leerlingen zijn de primaire focus, maar daaromheen zijn er nog zoveel mensen die ervoor zorgen dat THINK op school goed wordt ingezet. En dat er wordt gezorgd voor lesmateriaal op maat. Hieronder zijn verschillende interviews te vinden met nauw betrokkenen.
Anne-Hilde Feijth, opleidingsmanager MVT op het Deltion College in Zwolle, vertelt over hun ervaring met het THINK-lesprogramma. Ze gaat in op de samenwerking tussen studieloopbaanbegeleiders en THINK-trainers en hoe zij samen het lesprogramma op maat aanbieden aan de studenten.
Martijn Straathof is een van de trainers van THINK op school. Hij vertelt over hoe een THINK-trainer contact maakt met de leerlingen, hoe de lessen tot stand komen, wat een trainer moet kunnen en wat het programma met hem gedaan heeft.
Als zorgcoördinator op Thorbecke SG was Paméla Wilthuis betrokken bij THINK op school en de implementatie daarvan op haar school. In dit interview vertelt ze haar ervaringen met de lessenreeks en wat de impact was en is op de leerlingen en docenten.
Marnix vertelt over het effect op de leerlingen en zijn eigen invloed op het maatwerk lesprogramma van THINK.
Een paar jaar geleden is Marieke Snel, grondlegger van THINK op school, begonnen met het plan dat er iets moest gebeuren op scholen met betrekking tot sociaal-emotionele ontwikkeling en het weerbaar maken van jongeren. Ze zag dat zorg en onderwijs met elkaar moesten gaan samenwerken. In deze video vertelt ze over hoe het idee ooit is ontstaan, welke reacties ze heeft gekregen, wat haar visie is en hoe ze de toekomst ziet.
Deze school heeft in 2019 een pilot gedraaid. In dit interview komen ook de reacties van ouders aan bod en het belang van een vaste trainer.