Webinar Jong & Mentaal Gezond 27 mei GGD Ijsselland

17 mei 2021

Vanuit de programmalijnen ‘Psychische gezondheid en Jeugd en Kansrijke Start* organiseert de GGD Ijsselland voor gemeenteambtenaren, het onderwijs en partners in het sociaal domein de webinar Jong en mentaal Gezond; van denken naar doen.  Tijdens deze webinar staat de volgende vraag centraal: Hoe kunnen wij ons samen inzetten voor de mentale gezondheid van kinderen en jongeren? Marieke Snel zal vanuit THINK op school in een deelsessie vertellen over de totstandkoming van deze lessen op school, de werkzame elementen, etc. 

In het eerste plenaire gedeelte zullen Sanne Kooiman en Chantal Walg de bezoekers aansporen nog beter naar jongeren te luisteren en anders te kijken naar gezondheid. Daarna gaat men uiteen in deelsessies.

Sanne Kooiman is directeur van Stichting SCHERP. Deze stichting richtte ze op nadat ze in 2015 geheel onverwachts haar vriend Dennis (20) verloor aan zelfdoding en depressie. Sanne geeft op 27 mei een kijkje in de belevingswereld van jongeren. 

Chantal Walg is 'andersdenker' en 'andersdoener' in de zorg. Ze is een creatieve beeld- en conceptdenker en is graag vernieuwend bezig. Chantal vertelt op 27 mei over haar kijk op gezondheid. Want gezond zijn en blijven betekent namelijk veel meer dan niet ziek zijn. 

Meld je voor 25 mei aan via de volgende link:

Aanmelden webinar 27 mei

homepage.jpg
Homepage
lesprogramma.jpg
Lesprogramma
projecten.jpg
Projecten
over-ons.jpg
Over-ons
contact.jpg
Contact