Logo think op school

Wat is THINK op school?

THINK op school is een vernieuwende leerlijn waarbij scholen geholpen worden om hun leerlingen te begeleiden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Een gezamenlijke aanpak van preventie die voorziet in een behoefte die scholen hebben op dit gebied. Waar het onderwijs voorheen zelf een weg moest vinden in het preventieaanbod biedt THINK op school een aanpak waar kennis en kunde op een effectieve manier gebundeld wordt. De jaarlijn THINK op school bestaat uit wekelijkse lessen in de thema’s: omgaan met verschillen,  goed zijn voor jezelf, vriendschappen en relaties en gezondheid. De mentor verzorgt de lessen samen met professionals uit maatschappelijke- en welzijnsorganisaties. Samen met scholen en maatschappelijke en welzijnsorganisaties, ontwikkelt THINK op school lessen die bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. De lessen worden op school gegeven door professionals van deze organisaties samen met de mentoren. Deze aanpak helpt scholen bij het maken van hun keuze in het omvangrijke preventieaanbod en bundelt kennis en kunde op een effectieve manier.

THINK op school is bedacht door Marieke Snel, werkzaam bij de Kern maatschappelijke dienstverlening  en in samenwerking met Peter Gerritsen van TalentStad ontwikkeld.

Voor wie is THINK op school?

THINK op school richt zich op jongeren in het voortgezet onderwijs en het MBO.