lesprogramma1.jpg

Lessen

De lessen zijn opgedeeld in drie blokken van zes lessen. De eerste zes lessen in het startblok zijn voor alle scholen hetzelfde. Tijdens dit blok leren de leerlingen/studenten, mentor/studieloopbaanbegeleider en trainer elkaar kennen en worden hoofdthema's behandeld zoals omgaan met verschillen, goed zijn voor jezelf en het leren hanteren van de 5G's . Het tweede en derde blok gaan verder op dit fundament met thema's passend bij de ontwikkeling en omstandigheden waar de studenten/leerlingen zich in bevinden.

Programma is standaard maatwerk

De interactieve aanpak vertaalt zich ook naar de  invulling van de themalessen. De verdiepingsthema’s worden namelijk op maat gemaakt door onderwerpen te kiezen vanuit de ervaringen van het eerste blok, de actualiteit en bovenal de vragen, wensen en suggesties van de jongeren, mentoren/studieloopbaanbegeleiders, ouders en school. Daarbij worden de gekozen onderwerpen door THINK in een logische volgorde gekoppeld aan de thema’s die op het programma staan.

lesprogramma4.jpg

Methodiek

Het terugkerend thema in de lessen zijn de 5G’s die staan voor Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag en Gevolg.  De 5G's komen uit de rationeel-emotieve therapie (RET) en zijn een middel om je gedachten te sturen. Met behulp van de 5G’s leer je dat je zelf aan het roer staat. De kracht is dat jongeren hierdoor leren dat ze zelf invloed hebben op hun gedachtes.

Aanpak die doorwerkt

Vanaf de eerste les tot aan de afsluiting wordt er dan ook een beroep gaan op deze aanpak. De 5G’s werken niet alleen tijdens de THINK lessen maar vooral daarbuiten. Jongeren die het zich eigen maken, kunnen hier altijd op terugvallen in nieuwe situaties. Zo zorgen de 5G’s voor een duurzame uitwerking van THINK op school.

lesprogramma5.jpg
over-ons.jpg