THINK op school is bedacht door Marieke Snel, werkzaam bij de Kern maatschappelijke dienstverlening. Samen met Peter Gerritsen van TalentStad heeft zij het concept verder ontwikkeld.
THINK op school is in 2014/2015 gestart als pilot op TalentStad Zwolle, het bleek al snel een groot succes. In het schooljaar 2017/2018 is THINK op school op zes andere scholen van start gegaan.THINK op school is onderdeel van de Kern Maatschappelijke Dienstverlening.

Het projectteam van THINK op school

Het projectteam bestaat uit Marieke Snel, Nadia Laroes en Peter Gerritsen. Linda van Riessen ondersteunt het projectteam vanuit de Kern maatschappelijke dienstverlening. Daarnaast wordt het projectteam ondersteund door Jan Willem Dollekamp. Hij is vanuit de gemeente Zwolle opdrachtgever.

Maak kennis met het team van THINK op school:

Marieke Snel

Marieke heeft THINK op school bedacht en ontwikkeld. Na jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening, waaronder als schoolmaatschappelijk werker, kwam zij tot de conclusie dat jongeren vooral elkaar nodig hebben als het even niet zo lekker loopt in hun leven. Marieke gelooft in de kracht van het verbinden van onderwijs en zorg. Zij houdt zich vooral bezig met de inhoudelijke kant van THINK op school, het borgen van de kwaliteit van de lessen en zorgt voor de verbinding tussen scholen en maatschappelijke organisaties. Daarnaast geeft Marieke zelf ook lessen.

Nadia Laroes

Nadia is vanuit haar werk als schoolmaatschappelijk werker bij THINK op school betrokken geraakt toen zij lessen op Talentstad overnam van Marieke. Nadia houdt zich vooral bezig met de inhoudelijke kant van THINK op school, het borgen van de kwaliteit van de lessen en het leggen van de verbinding tussen scholen en maatschappelijke organisaties. Daarnaast geeft Nadia zelf lessen en houdt zij zich bezig met de communicatie & PR van THINK op school.

Peter Gerritsen

Peter is vanuit zijn rol als teamleider onderbouw bij TalentsStad en al vanaf het prille begin betrokken bij THINK op school. Peter en Marieke hebben samen THINK op school ontwikkeld, verfijnd en werken samen aan de doorontwikkeling. Peter is vanuit zijn rol als teamleider betrokken bij THINK op school op Talentstad, maar daarnaast is Peter ook onderwijs adviseur van het projectteam.

Voor vragen aan een van ons kunt u Contact met ons opnemen via ons contactformulier of per mail via: info@thinkopschool.nl