Oproep meer aandacht voor welbevinden in de uitwerking van het Nationaal Programma Onderwijs

24 februari 2021

De ministers Van Engelshoven en Slob presenteerden op 17 februari 2021 de hoofdlijnen van het Nationaal Programma Onderwijs. Als maatschappelijke organisatie zijn we natuurlijk blij dat het kabinet de komende 2,5 jaar een forse financiële impuls aan het onderwijs geeft voor herstel en perspectief. Maar daarbij roepen we ook op om nadrukkelijk aandacht te hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren, op de korte en lange termijn. 

Laten we kinderen en jongeren in Nederland nou eens echt perspectief op een goede toekomst geven. Door hen niet alleen voor te bereiden op de arbeidsmarkt, maar ook zeker op het leven. Door in te zetten op sociaal emotionele ontwikkeling op school leren ze beter om te gaan met tegenslagen, die nou eenmaal bij het leven horen, en krijgen alle jongeren de kansen die ze verdienen. Op de korte en langere termijn levert dit veel voordelen op, qua gezondheid, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van gelijke onderwijskansen. 

Oproep meer aandacht voor welbevinden 

Ben je benieuwd hoe wij denken dat sociaal emotionele ontwikkeling op een constructieve manier gestimuleerd kan worden op school? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend te sparren en voor meer informatie. 

 

homepage.jpg
Homepage
lesprogramma.jpg
Lesprogramma
projecten.jpg
Projecten
over-ons.jpg
Over-ons
contact.jpg
Contact