VO Aanbod 2020/2021

In september gaan de leerlingen starten met hun lessen of hervatten deze weer. Wat is er nodig om ze goed te laten starten? Hoe kunnen we ze een programma aanbieden wat ervoor zorgt dat ze zich welkom voelen, gemotiveerd aan hun opleiding gaan beginnen, weten wie hun studiegenoten en hun docenten zijn, waar en aan wie ze om hulp kunnen vragen, waar ze lol hebben, zich binden en zelf regie pakken. De huidige tijd vraagt om een introductie die daar bij past.

De wereld verandert en het zijn niet de sterksten die overleven maar degene die zich kunnen aanpassen. Het is tijd om onze kinderen en jongeren vaardigheden aan te leren zodat ze zich aan kunnen passen aan die steeds veranderende wereld. Laten we hun zelfredzaamheid vergroten. En omdat we iedere jongere gelijke kansen gunnen, doen we dat gewoon in de klas. Door met elkaar in gesprek te gaan en daar te leren van en met elkaar.

Laten we onze jongeren leren dat zij zelf het roer in handen hebben en hulp kunnen vragen, dat zij zelf invloed hebben op hun eigen situatie.

Bekijk de brochure