Hoe werkt THINK op school?

Samen met ouders en school beoordelen leerlingen welke onderwerpen belangrijk zijn. De coördinator van de organisatie THINK op school plaatst deze onderwerpen in een logische volgorde en koppelt inhoudelijk deskundigen aan de onderwerpen.  De mentor geeft de lessen in samenwerking met professionals van maatschappelijke organisaties. De coördinator van THINK op school helpt bij de voorbereiding van de lessenreeks. Het vak THINK op school ziet er voor iedere school anders uit.

Waarom THINK?

Bij jongeren in het voorgezet onderwijs wordt meer en meer een beroep gedaan op sociale vaardigheden.   De invloed van ouders verschuift naar de achtergrond en leeftijdsgenoten krijgen een grotere invloed. Docenten en leerkrachten zien worden steeds vaker geconfronteerd met leerlingen met problemen op sociaal-emotioneel gebied. THINK op school ondersteunt scholen bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van de jongeren. Dit doen we door vraag en aanbod rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren bij elkaar te brengen en een passend aanbod te maken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen van THINK op school? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.